Grovbrød (3 brød)
Brøddeigen settes i 2 omganger, først bløtlegges gryn og korn og deretter røres resten sammen.
3 dl havregryn
2 dl hvete helkorn
Ha dette i en bolle og tilsett 1 liter kokende vann. La det svelle i ca 15 min. Tilsett så:
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl hvetekim
La alt svelle i ytterligere 15 minutter (eller lengre).
5 dl vann
3 ss sukker
50 g gjær
3 ss olje
2 dl byggmel
3 dl grovt mel
3 ts salt
13 - 15 dl hvetemel
Rør ut gjæren i kald væske og tilsett dette i gryn/frøblandingen. Ha resten av ingrediensene i bakebollen. Elt deigen i 10 min i kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving til dobbelt størrelse (ca 1 time).
Elt deigen for hånd og del den i 3 like deler. La de gjerne hvile noen minutter før du former 3 brød og legger de i 3 smurte former.
La brødene etterheve under klede i ca 35-40 min. Stekes deretter på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca 40 - 50 minutter.
Saftig og godt brød som holder seg godt i brødboksen :)
Frk I.
disse så veldig gode ut;-)må prøves når jeg kommer hjem til kjøkkenet mitt;-) klem Stine
SvarSlettEr det dårlige bakeforhold på studinekjøkkenet ditt? :) Brødene ble så gode at de må nok lages igjen - selv om det alltid er gøy å lage noe nytt... Klem til deg fra Ingvild :)
SvarSlett