tirsdag 29. november 2011

Matmuffins

Ute blåser det, så hva er vel bedre enn å lage muffins? Denne oppskriften fant jeg i desember utgaven av Maison mat & vin.

Minimuffins med tyttebær, edamerost og kokt skinke
25-30 små muffins eller 15-20 vanlige muffins

4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
50 g smør
2 dl helmelk
1 egg + 1 til pensling
100 g tyttebær (jeg fant ikke tyttebær, så det ble tyttebærsyltetøy)
100 g revet edamer
100 g koke skinke, i biter
litt kremost til garnityr

Bland sammen mel og bakepulver.
Kjør melblandingen med smør i en kjøkkenmaskin til det er smuldret.
Ha i melk og 1 egg og kjør til en glatt røre.
Vend inn tyttebær, ost og skinke og fyll i formene.
Pensle toppene med lettpisket egg og stek i ovnen ved 220 grader i ca 25 min.
Avkjøl og server med litt kremost på toppen        













Gode ble de!











Ønsker dere en fin høstkveld!

Frk E.

3 kommentarer:

  1. mmm, de så da veldig gode ut:-)flinke-søstra du da:-)

    SvarSlett
  2. Mmm! Er det mulig å få servert sånne neste gang jeg kommer? :)

    SvarSlett
  3. Muligheten er helt klart tilstede :) yam..
    frk E.

    SvarSlett