onsdag 9. november 2011

Baking i høstmørket

Jeg fikk servert disse saftige rundstykkene i helgen og siden de var så gode satte jeg igang med å bake mandag kveld. Oppskriften kommer fra God morgen Norge. Jeg byttet ut hvetekim med havrekli.

Rundstykker med gulrot og yoghurt naturell
4 gulrøtter
100 g smør/olje
5 dl vann
5 dl yoghurt naturell
1 pk gjær
2 1/2 l hvetemel, blanding av grovt og fint mal
3 dl hvetekim
3 dl solsikkekjerner
2 ts salt
1 ts honning

Skrell og riv gulrøttene fint opp.
Smelt smør.
Tilsett vann, honning og yoghurt og la det bli fingervarmt.
Rør ut gjæren i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet.
Arbeid sammen.

Tilsett i bakebollen: væske, mel, (ikke alt melet på en gang), hvetekim, solsikkefrø, salt og revet gulrot.
Elt sammen i 4 - 5 minutter, til en glatt deig.
Dekk med et kjøkkenhåndkle, eller tre en bærepose over bakebollen.
Sett til heving i 30 - 40 minutter, til dobbelt størrelse.
Ta deigen over på melet bakebord.
Kna litt sammen og del opp til småbrød og trill ut.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 40 - 50 minutter.

Varm stekeovnene til 225 grader.

Stek midt i varm stekeovn i 12 - 15 minutter.



Smaker ekstra godt etter en tur i frisk høstluft :)

Frk. I

2 kommentarer:

  1. Ser godt ut og flotte bilder.

    Mr T.

    SvarSlett
  2. Ikke så flott bilde av rundstykkene, men de smaker ivertfall godt :0)

    SvarSlett