Elggryte (4 porsjoner)
750 gram elgkjøtt
4 sjalottløk
2 gulerøtter
2 1/2 dl vann
Piggsopp/kantareller etter smak
2 dl rømme
2 ss hvetemel
2-3 ss tyttebærsyltetøy
Salt, hvit pepper og viltkrydder
Smør til steking
Kjøtt skjæres i passende biter, ca 2 cm tykke strimler. Brunes i panne og legges deretter over i gryte sammen med vann (husk å koke ut panna med vann). Sjalottløk hakkes og gulerøtter skjæres i passe tykke skiver og brunes. Ta det over i gryta sammen med kjøttet. La gryta trekke i ca 25 minutter. Stek sopp og ha i gryta. Rømme, hvetemel og tyttebærsyltetøy røres sammen og blandes i gryta sammen med salt og krydder. La alt småkoke i 20 min.
Serveres med potetstappe av mandelpotet, ovnsstekte klatter av potetstappe eller bare mandelpoteter.
God søndag fra Frk I.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar