søndag 6. november 2011

Skogens konge i gryta....

Når man har en bror som er elgjeger vanker det elgkjøtt til heldig storesøster. Denne elggryta er hentet fra boken "Jeg velger meg elg..." av Kirsten Winge. En perfekt kokebok for alle som har elgkjøtt i fryseren og trenger litt inspirasjon:)

Elggryte (4 porsjoner)

750 gram elgkjøtt
4 sjalottløk
2 gulerøtter
2 1/2 dl vann
Piggsopp/kantareller etter smak
2 dl rømme
2 ss hvetemel
2-3 ss tyttebærsyltetøy
Salt, hvit pepper og viltkrydder
Smør til steking

Kjøtt skjæres i passende biter, ca 2 cm tykke strimler. Brunes i panne og legges deretter over i gryte sammen med vann (husk å koke ut panna med vann). Sjalottløk hakkes og gulerøtter skjæres i passe tykke skiver og brunes. Ta det over i gryta sammen med kjøttet. La gryta trekke i ca 25 minutter. Stek sopp og ha i gryta. Rømme, hvetemel og tyttebærsyltetøy røres sammen og blandes i gryta sammen med salt og krydder. La alt småkoke i 20 min.

Serveres med potetstappe av mandelpotet, ovnsstekte klatter av potetstappe eller bare mandelpoteter.


God søndag fra Frk I.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar