tirsdag 25. oktober 2011

Fisk - og skalldyrsuppe

Denne suppen komponerte frøknene for ett par år siden og er stadig å finne på middagsbordet :)

Til 2 personer

200g blåksjell
100 g scampi
2 stk laksefilet
200 g torsk
200 ml fiskekraft
5 dl vann
1,5 dl hvitvin
3 dl fløte
50 g ekte smør
1/2 chili
2 hvitløksfedd
3 gulerøtter
1/2 purre
1/2 lime
2 knivsodd rød karripasta
Salt og pepper
Olje

Skrubb blåskjell i kaldt vann. Varm olje i en kjele og tilsett hvitløk og hvitvin - la dette koke opp og tilsett blåskjell. La de koke i 1 min. Fisk kuttes i små terninger. Purre og gulerøtter kuttes i strimler. Kok opp vann, fiskekraft, hvitvin og fløte. Ha i gulrot, purre, chili, currypasta og la det koke noen minutter. Ha i smør, salt, pepper og lime. Tilsett fisken og la den trekke noen minutter. Scampi og blåskjell tilsettes rett før servering (sist vi lagde suppen lagde vi uten blåskjell...derfor er det ingen blåskjell på bildet under...)



Sammen med fiskesuppen smaker det veldig godt med foccacia. Sist vi lagde suppen testet vi ut minifoccacia fra trinesmatblogg.no

5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
ca 700 gram hvetemel

Bland alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten til omtrent middels og elt deigen i totalt ca 10 minutter. Juster eventuelt med resten av melet. Du skal nå ha en blank og smidig deig.
Heves i minst 40 minutter, men helst mer enn en time, til dobbel størrelse. Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen til den blir passe tykk. Stikk ut små foccacia i ønsket størrelse med en utstikker, kopp eller lignende. Legg minifoccaciaene på bakepapirkledt stekeplate la de etterheve i minst 40 minutter. Lag hull med fingrene, ringle over litt olje og havsalt. Stekes ved 225 grader i 12 - 15 min.

 Bon appetit :)

4 kommentarer:

  1. Denne må prøves!!! Takk for at dere deler :)

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig tilbakemelding Siv :)

    SvarSlett
  3. Odd E: Terningkast 5 på foccacia. Jeg har mulighet til å være med på flere tester i uke 45.

    SvarSlett
  4. Da må vi få til en middag OE:) Skal høre med flere i testpanelet så kommer vi tilbake til dato!

    SvarSlett