lørdag 15. oktober 2011

Burritos på en fredag :)

Vi har fått dilla på burritos og har for øyeblikket byttet ut fredagstacoen med det :)Utgangspunktet for oppskriften er hentet fra Trinesmatblogg.no (som anbefales på det sterkeste!!) Vi har tilpasset oppskriften litt (og vi lager den uten løk).

Til 6 burritos

Kjøttsaus
  • 400 g karbonadedeig
  • 2-3 ts tacokrydder
  • 1 løk
  • 1 grønn paprika
  • 1 boks hermetiserte hakkede tomater
  • 1 boks røde bønner
  • 1 rød chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Frisk koriander
  • ½ lime
  • 6 tortilla lefser
  • Revet ost












Salat
Rømme


-          Stek kjøttet raskt i olje og tilsett krydder

-          Stek løk og paprika, tilsett chili og hvitløk

-          Tilsett hermetiske, hakkede tomater

-          La kjøttsausen putre noen minutter

-          Tilsett limesaft, koriander og evt mer tacokrydder

-          Fordel kjøttsausen på tortilla-lefsene, rull dem sammen og legg dem med skjøten ned i en ildfast form

-          Fordel litt ost over, og stek dem ved 200 grader i ca 10-15 min, til osten har fått en gylden farge

-          Serveres sammen med guacamole, tomatsalsa, rømme og salat

Fordel litt ost over, og stek dem ved 200 grader i ca 10-15 min, til osten har fått en gylden farge

Serveres sammen med guacamole, tomatsalsa, rømme og salat

Guacamole
  • 1 moden avocado
  • Saften av en ½ lime
  • 2 ts finhakket rød chili
  • Finhakket frisk koriander
  • Salt og pepper
  • 1 ss creme fraiche
Mos avokadokjøttet, og press limesaften over. Her er det lurt å rulle limen litt først, på den måten frigjøres saften lettere.
Tilsett chilli, hvitløk og smak til med salt, pepper, koriander og creme fraichè.

Tomatsalsa
  • ¼ rød paprika i grove biter
  • ¼ rød chili i grove biter
  • ¼ løk i grove biter
  • ½ boks hermetiserte tomater
  • 1 ts tomatpurre
  • Frisk koriander
  • 0,5-1 dl olivenolje
  • salt og pepper
  • ½ lime
Paprika, chili og løk hakkes i grove biter og kjøres i foodprosessor sammen med hermetiserte tomater og tomatpurre. Tilsett koriander. Olivenolje tilsettes til ønsket konsistens er oppnådd. Smak til med saften av lime, salt og pepper.
















Tacokrydder
  • 3 ss chilipulver
  • 2,5 ts knuste chiliflak
  • 2,5 ts tørket oregano
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2,5 ts hvitløkspulver
  • 1,5 – 2 ts havsalt
  • 2 ts sort pepper ev cayennepepper

    4 kommentarer:

    1. Dette så veldig godt ut altså. Mmmmm ....

      SvarSlett
    2. Er veldig godt og ganske sunt :) Anbefales!

      SvarSlett
    3. Hva med å innvitere et test-panel til middagene deres?

      SvarSlett
    4. Tja, vi tester stadig vekk på både venner og familie:) Men, anonym - vil du bli invitert må vi vite om du er vår venn ;0)

      SvarSlett