Det var derfor på tide å forsøke å lage sushi selv og Meny hadde alt hva en "førstegangssushikokk" trengte. Sushiris, bambusmatte, nori (ark av sjøgress), riseddik, salmalaks, syltet ingefær, rogn, wasabi osv osv havnet i handlekurven. (De fleste velassorterte dagligvareforretninger har alt som trengs).
I løpet av 2,5 time lagde vi nigiri, maki og sashimi samt ponzosaus.
I makiene brukte vi laks og agurk/avokado og på nigiriene hadde vi "topping" av laks og torsk over risen.
For oppskrifter og fremgangsmåter sjekk ut denne eller denne.
Salmalaks med ponzosaus
Bland sammen ingrediensene til ponzusausen i en liten bolle og smak deg frem med hvor mye du trenger av hver ingrediens. Sausen kan gjerne stå å trekke en stund før servering.
Salmalaks
Sesamfrø
Vårløk
Salmalaks kjæres i tynne skiver og legges på en tallerken. Strø over sesamfrø og vårløk før servering.
Kort oppsummert er det å lage sushi selv noe som krever litt god tid (mulig det tar litt kortere tid når man får litt mer erfaring...men risen tok lang tid å lage) men det er forholdsvis enkelt å få til. Er man flere blir det også en sosial og matnyttig begivenhet:)
Her er resultatet:
Frk I. :)
Ser utrolig bra ut!
SvarSlettDette så veldig bra ut. Imponert!!:-) Linda
SvarSlettSka sei :) ser supert ut! Elisabeth
SvarSlettVi var ganske imponerte selv da vi var ferdige :) Sosialt og morro!
SvarSlett