torsdag 1. mars 2012

Sushiverksted

Sushi er noe som befinner seg på menyen ganske så ofte (lettvint, sunt og godt - kinderegg:)). Å ja - jeg liker det (jeg er avhengig rett og slett..)!! Men jeg har bare kjøpt ferdig sushi "fra sjappa på hjørnet"..

Det var derfor på tide å forsøke å lage sushi selv og Meny hadde alt hva en "førstegangssushikokk" trengte. Sushiris, bambusmatte, nori (ark av sjøgress), riseddik, salmalaks, syltet ingefær, rogn, wasabi osv osv havnet i handlekurven. (De fleste velassorterte dagligvareforretninger har alt som trengs).

I løpet av 2,5 time lagde vi nigiri, maki og sashimi samt ponzosaus.

I makiene brukte vi laks og agurk/avokado og på nigiriene hadde vi "topping" av laks og torsk over risen.
For oppskrifter og fremgangsmåter sjekk ut denne eller denne.

Salmalaks med ponzosaus

  • 1/2 dl soyasaus

  • ca 1/2 lime, saften

  • 2 ss sukker (smak til!)

  • 2 ss riseddik

  • rød chili, finhakket

  • hvitløk, finhakket

  • frisk koriander, finhakket


  • Bland sammen ingrediensene til ponzusausen i en liten bolle og smak deg frem med hvor mye du trenger av hver ingrediens. Sausen kan gjerne stå å trekke en stund før servering.

    Salmalaks
    Sesamfrø
    Vårløk

    Salmalaks kjæres i tynne skiver og legges på en tallerken. Strø over sesamfrø og vårløk før servering.

    Kort oppsummert er det å lage sushi selv noe som krever litt god tid (mulig det tar litt kortere tid når man får litt mer erfaring...men risen tok lang tid å lage) men det er forholdsvis enkelt å få til. Er man flere blir det også en sosial og matnyttig begivenhet:)

    Her er resultatet:























    Frk I. :)

    4 kommentarer:

    1. Ser utrolig bra ut!

      SvarSlett
    2. Dette så veldig bra ut. Imponert!!:-) Linda

      SvarSlett
    3. Ska sei :) ser supert ut! Elisabeth

      SvarSlett
    4. Vi var ganske imponerte selv da vi var ferdige :) Sosialt og morro!

      SvarSlett