søndag 4. mars 2012

Lasagne

ikke noe er som en god lasagne...

Kjøttsaus:
1 ss olivenolje
1 selleristilk, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
100 g bacon
400 g karbonadedeig
1 dl tørr hvitvin
1,5 dl kjøttbuljong
1 ss tomatpure
2 nellik
1 kanelstang
2 laurbærblad
salt og pepper
1,5 dl melk

Varm olivenolje og  tilsett hvitløk, selleri, gulrot, bacon og karbonadedeig. stekes på middels varme i ca 10 min, under hyppig omrøring.
Tilsett vin, kok opp til det begynner å ryke, tilsett ca 2/3 av buljongen, kok opp og kok til det begynner å tykne. Bland resten av buljongen og tomatpure, og rør den inn i gryta. smak til med salt og pepper. rør inn kokende melk.
Tilsett nellik, laurbærblad og kanelstang, sett på lokk og la det koke i ca 1,5 time.

Bechamelsaus:
50 g usaltet smør
50 g hvetemel
5 dl melk
salt og pepper
en klype nymalt muskatnøtt

smelt smør, tilsett mel, kok under konstant omrøring over svak varme  i 1 min. ta gryta av varmen, rør gradvis inn melken. sett gryta tilbake på platen, kok opp under konstant omrøring til sausen tykner og blir jevn. smak til med salt, pepper og muskatnøtt. sett sausen til siden.

lasagneplater
150 g mozarella
150 g parmesan
50 g usaltet smør

ta kjøttsausen av varmen, kast nellik, laurbærblad og kanelstangen. legg lasagneplater, kjøttsaus, bechamelsaus lagvis, ost på toppen. topp lasagnen med smørkladder. stekes ved 200 grader i ca 30 min til overflaten er gylden og boblende!

serveres med en enkel salat.






super godt :)


ha en fin søndagkveld!


Frk E.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar