fredag 23. mars 2012

Polkjeks

Før ferden til Rondane bakte jeg Cecilie Skog sine "polkjeks". Oppskriften fant jeg i et intervju med Cecilie på UT.no. Polkjeksene var veldig gode og flere forsvant før vi rakk å putte de i sekkene som skulle være med på tur :) De var et veldig godt alternativ når vi trengte litt kjappe karbohydrater på turen (kan bli lei sjokolade faktisk..) så en ny porsjon blir nok bakt til neste "ekspedisjon":)

Polkjeks (ca 15 stk)


  • 200 g smør




  • 150 g sukker




  • 150 g brunt sukker




  • 2 egg




  • 275 g hvetemel




  • 1ts bakepulver




  • 200g hakket Walters mandel (eller annen sjokolade)




  • 1. Smør og sukker røres hvit. Tilsett egg.
    2. Bland sammen resten av ingrediensene før du har egg og sukkerblandingen i litt etter litt.
    3. Form deigen med en spiseskje før du setter det på en smurt plate som stekes på 200 grader i ca 12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.

    Var obs på antall minutter - hvor lenge de må stå varierer litt fra ovn til ovn, de blir fort brent. Kjeksen flyter også mye utover så bereg god plass på brettet.

    Selv om de smakte bedre enn de så ut slenger jeg på et bilde :)















    Frk I. :)

    3 kommentarer:

    1. Håper de skal være med på påsketur :) Elisabeth

      SvarSlett
    2. Har planer om å bake en ny ladning til turen ;0)

      SvarSlett
    3. Disse skal prøves!!Linda

      SvarSlett