Det er tid for å lage julegodteri. Oppskrift på seigmenn fant jeg i "Go`jolemat" av Bodil Nordjore (boka er forøvrig skrevet på dialekt, og inneholder det meste en kan tenke seg av tradisjonell julemat - anbefales :0))
Seigmenn
En appelsin
En sitron
500 g sukker
1 dl vann
15 pl gelatin
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Vask sitrusfruktene, rasp av skallet med den fine dele av raspa og press ut safta fra sitrusfruktene. Kok opp vann og sukker, la dette koke i 5 - 6 min, ha oppi saft og skall av sitron og appelsin.
Klem ut vannet fra gelatinen og ha denne opp den varme massa, rør om og ha massa i brødform (el). La dette stå natta over for å stivne. Dupp forma noen sekunder i kokende vann så slipper massen formen. Klipp opp seigmenn i passe store firkanter og rull de i sukker. Smaker utrolig godt og er uten kunstig fargestoff.
La deg friste... ;0) Frk I.
yam, det så godt ut! er det mulig at det er igjen en til jeg kommer?? Frk E.
SvarSlettDet kan nok hende de forsvinner i helgen - men da lager jeg nye til du kommer vettu :0) Frk I.
SvarSlettKjemegode seigmenn!!!!!!
SvarSlettJa ikkesant ? :) Selv om noen ikke syns de lignet på menn.... ;)
SvarSlett