Menyen var:
Salma med purre og soya saus
Til hovedrett var det Lammestek
Denne retten er delvis hentet fra Wenches kjøkken på God morgen Norge.
Lammestek:
ca 1 kg lammstek
4-6 fedd hvitløk
frisk rosmarin
Salt og pepper
Marinade:
5 ss olivenolje
2 ss flytende honning
saft og revet skall fra en appelsin
grovmalt pepper
Saus:
2 ss brunt sukker
3 ss sherry eddik (ev honning)
6 dl kraft
3 dl cremè fraiche
salt og pepper
noen solbær
kraft fra steka
To do..
lammestek:
- stikk 10-12 hull i kjøttet og fyll dem med hvitløk og rosmarin
- del en appelsin i skiver som legges under kjøttet før det surres
- bland olivenolje, honning, saft og skall fra appelsin og grovmalt pepper, gni blandingen inn i steka, og legg steka i en pose.
- la steka ligge 2-3 timer ev natta over i kjøleskapet
- la steka ligge fremme i ca 1 time før den skal stekes
- stekes på 125 grader til steketermostaten viser ca 70 grader, ca 3 timer
sausen:
-smelt brunt sukker til det blir karamell, ikke brent
- tilsett sherry eddik, og kok til sirup
- tilsett cremè fraiche og kraft
- småkok uten lokk til passe konsistens
- la sausen koke i 1,5-2 timer, tilsett solbær på slutten
- smak til med kraft fra steka
- smak til med salt og pepper tilslutt
- bland maizena hvis sausen blir for tynn
- Mens steika hviler, stekes potetbåter i ovnen ved 225 grader
- Godt med stekte kantareller, rosenkål og en blanding av squash og paprika

Servert med denne vinen, godt!!
Til dessert var det Panna cotta med bringebærsaus
(jeg husker dessverre ikke hvor denne er hentet fra).
til ca 6 porsjoner
6 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
7,5 dl kremfløte
100 g sukker
- legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min, klem ut vannet
- snitt vaniljestangen på midten, og skrap ut frøene
- kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og frøene.
- ta blandingen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- fordel blandingen i melkeglass el lignende, settes til avkjøling i ca 3-4 timer. Ta glassene ut av kjøleskapet før servering slik at smakene setter seg
bringebærsaus:
1,5 dl vann
250 g bringebær
saft fra 1/2 lime
1-1,5 dl sukker
1 vaniljestang
1 ts god balsamicoeddik
- koke opp vann og sukker under omrøring
- del vaniljestangen på midten og skrap ut frøene
- ha bringebærene, vaniljestangen og frøene i en bolle, hell over sukkerlaken
- smak til med limesaft og balsamicoeddik
- la det stå og trekke i minst 1 time
- ta opp vaniljestangen, og kjør blandingen i en stavmikser til en glatt saus
Vi hadde en hyggelig kveld :)
Frk E.
Så flink du er! Ikke alle som lager 3 retters midt i uka :) Frk I.
SvarSlett