Jeg har tatt litt fra her og litt fra der (granolaen til Trine og boken "Spis deg best" (Bjørgen, M. Melkevik, Aukland og Kvålsvoll).
Müsli
250 g havregryn
50 g kruskakli
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g hakkede mandler
50 g hakkede valnøtter
50 g hakkede hasselnøtter
50 g rosiner
25 g brunt sukker
2 klyper maldonsalt
2 ss honning
1 ss smør
1,5 dl eplejuice
Litt tørket frukt/bær.
Rør sammen alt det tørre (unntatt sukker og tørket frukt/bær).
Sukker, salt, honning, smør og eplejuice has i en kjele og varmes opp til alt er oppløst.
Held blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.
Fordel blandingen jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett og stek müslien i 50 minutter på 140 grader. Rør i blandingen med jevne mellomrom for å få et jevnt stekt resultat.
La blandingen avkjøle, tilsett rosiner og tørket frukt/bær.
Smaker veldig godt med iskald melk :) Sunt og gøtt!
Frk I. (som ikke har ferie riktig enda...)
Denne skal jeg prøve :) Linda
SvarSlett