mandag 9. juli 2012

Hemlågå müsli

Når den norske sommeren viser seg fra sin "vanlige side" er det greit å kunne finne på litt inne. I dag ble det derfor hjemmelaget müsli. Jeg har laget det en gang tidligere og det ble veldig godt. Etter den gang har jeg byttet ut kakuskiva på morrakvisten med müsli. Det har resulterte i en jublende glad mage som holder seg mett litt lenger :)

Jeg har tatt litt fra her og litt fra der (granolaen til Trine og boken "Spis deg best" (Bjørgen, M. Melkevik, Aukland og Kvålsvoll).

Müsli

250 g havregryn
50 g kruskakli
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g hakkede mandler
50 g hakkede valnøtter
50 g hakkede hasselnøtter
50 g rosiner

25 g brunt sukker
2 klyper maldonsalt
2 ss honning
1 ss smør
1,5 dl eplejuice

Litt tørket frukt/bær.

Rør sammen alt det tørre (unntatt sukker og tørket frukt/bær).

Sukker, salt, honning, smør og eplejuice has i en kjele og varmes opp til alt er oppløst.
Held blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Fordel blandingen jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett og stek müslien i 50 minutter på 140 grader. Rør i blandingen med jevne mellomrom for å få et jevnt stekt resultat.

La blandingen avkjøle, tilsett rosiner og tørket frukt/bær.

Smaker veldig godt med iskald melk :) Sunt og gøtt!



Frk I. (som ikke har ferie riktig enda...)

1 kommentar: