tirsdag 10. april 2012

Omelett

Denne omeletten fikk jeg servert hos noen venner, og måtte bare lage den igjen! Den er hentet fra "Inn med sølvskje" av Hærland og Hellstrøm.

Til 2 personer:
4 egg
2,5 dl H-melk
60 g smør
40 g hvetemel
100 g parmesan
salt og pepper
smør og olje til steking

Skill plommer og hvite.
Kok opp melk og bland inn smøret. Trekk kjelen fra platen og bland inn melet. Riv halvparten av parmesanen fint, sett kasserollen tilbake på platen på medium varme og bland inn den revne osten. Smak til med salt og pepper.
Trekk kasserollen av platen igjen og bland inn eggeplommene til alt danner en glatt masse. Pisk eggehvitene stive.
Når hvitene er stive, bruker du en slikkepott og "bretter" hvitene lett inn i eggeostemassen.
Ha litt olje og litt smør i en teflonpanne, varm opp og hell røren i pannen.
La massen stivne ca 1 min, før du setter hele panna i ovnen på 200 grader i 8-10 min. Skjær opp resten av parmesanen i tynne skiver. Når det er igjen ca 1 min av steketiden, åpner du ovnsdøra og strør parmesanflakene over omeletten. la osten smelte.

Serveres med godt brød :)


Godt som lunsj og kveldsmat!

Frk E.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar