torsdag 19. april 2012

36 timers opplevelsesmaraton i Karasjok

Hoppende glade ...


Etter å ha krysset Finnmarsvidda på ski skulle vi søringene endelig få oppleve Karasjok :) Med vår lokale guide (og turdeltaker) var vi klare for nye opplevelser! Vi ankom Karasjok mandag ettermiddag - og en tur i badstua etterfulgt av dusj på et bad med varmekabler, hjemmelaget pizza og øl var rett og slett HERLIG!! :) Kvelden ble tilbragt med fotballkamp, skravling og kortspill.

Tirsdag var den store guidedagen. I lånt bil suste vi rundt i Karasjok. Vi startet dagen på jakt etter tørket reinskjøtt - uten særlig hell (vi fant til slutt - på Rema 1000...). Vi hadde hørt rykter om at et butikk solgte ullbukser og det måtte vi jo ha. På Graveniid ble vi tatt godt imot og Frk I. ruslet fornøyd ut med ullbukse i posen, mens Frk E. venter i spenning på sin levering. Begge to valgte bukser i tovet alpakka.

Vi hadde også fått tips om ullsåler og tøfler og i løpet av dagen var vi mange ganger innom Sara Duodji men møtte låst dør hver gang. En tlf til eieren og vips fikk vi tovede tøfler og tovede såler (de åpnet butikken kl 20:00 på kvelden - kun for oss, strålende service!!). Både tøflene og sålene er tatt i bruk og vi fryser ikke på beina lenger :) Sålene er laget av tovet ull og bjørkenever og brukes blant annet av forsvaret i nord.

En obligatorisk happening var omvisning på Sametinget og film i Sampi park. Pga spanjoler som stilte maaange spørsmål drøyde det nesten til stengetid før vi fikk guiden til å snurre film, men selv om filmen varte godt over stengetid var guiden like blid og sjarmerende! Vi anbefaler en tur hit:) En kjapp tur til Finland rakk vi også (for å kjøpe lakris...;))

Siste kvelden av vårt opphold i Finnmark ble tilbragt i Gammen. Her storkoste vi oss med samisk tapas, vin og godt selskap!



Rødvin/Øl i glasset og samisk tapas (og en del røyk i gamma..)


Etter å ha strøket i å telle på samisk måtte vi vende snuten sørover igjen. Takk for hyggelig tur alle vi møtte i nord!! :0)

Frk E. og Frk I.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar